Sårbar

- Hej, orkar du prata med mig lite?
- Hej, hur är det?
- Jag är uppriven, arg och ledsen.
- Vad har hänt?
- Jag var inne i stan när ett bråk utbröt mellan några personer. Hade det blivit mer fysiskt hade jag gått emellan, nu var det bara sjukt otrevligt och obehagligt så jag gick därifrån.
- Ring polisen!
- Jag har gjort det. Åh, jag måste bara få gråta ett tag, jag blir så himla besviken på att folk är så sjukt otrevliga och respektlösa.
- Men.. Det är inte bra att du tar åt dig såhär.
- Jag vet, men det är jättesvårt.

Jättesvårt. Det kryper in och griper tag och jag tappar fattningen. Insikten att människor är respektlösa, intoleranta, själviska och vill frånta andra deras människovärde är för vidrigt för att ta in. Jag orkar inte. Respektera bara varann, kan vi inte bara behandla varann på ett mänskligt sätt. Kan vi inte bara skita i att vilja förnedra andra. Kan ni inte bara skita i det så jag slipper hantera att viss verklighet existerar.

Snälla.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

My Instagram