Vara i sitt eget huvud och inte i någon annansJag har STRÄCKLÄST EN BOK i helgen! Jag har dragit ut filtar på balkongen och sovit där en halvtimme! Jag har spelat gitarr! Jag har redigerat klart och levererat tre omgångar med fotografier till folk!

Det låter så himla odramatiskt men åh, vet ni hur mycket som krävs för att jag ska kunna koncentrera mig på en sak istället för att susa runt och tänka på allting samtidigt? Jag har inte ADHD, jag har kollat, det är mest prestationsångest som spökar. Hetsen att leva livet: LEV NU, LEV NU! Lev så bra du kan, gör det du vill. Gör DET DU VILL, NU!

Oj! Oj! Klart jag vill! Klart jag ska! Allt, nu!

Men så gojsar liksom alla träd, allting kul, ihop sig till en enda gegga: skog. Och istället för att göra roliga saker så sitter jag och slösurfar och kommer mig inte för något, och så blir jag stressad för att jag inte gör något, och så gör jag inget för att jag blir så trött, trött, trött. Men nu!

Tips på att börja göra grejer:
1. Gör det du vill.

Köpte fredagsmiddag, lagade lördagsmiddag. Dammsög ej, tvättade två tvättmaskiner. Badade inte pudeln i helgen heller. Läste en bok. Bakade en kaka. Daniel kompletterade med annat fika. Spelade gitarr. Åkte inte rullskridskor i skateparken den här helgen heller. Såg några avsnitt New Girl. Färgade håret. Åkte inte på loppis. Jagade inte pokémon. Sydde inte klänning. Plockade inte körsbär. Eller hallon. Eller blåbär. Åkte inte till Stockholm och gick på Pride. Åkte ut till ett fågeltorn på landet istället.

Nästa helg är en annan helg. Imorrn kväll är en annan kväll. Nya danser, nya chanser. Livet är en buffé osv: ät det du är sugen på och skippa bukfyllan. Seriöst, sluta förakta klyschan och liv-ät dig lycklig.

NOM!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

My Instagram