A som i Angeläget


Saker som är roligt: att anstränga sig och liva upp ett självporträtt med en halv murgröna

Malin "attvaljavrede" Haawind postade och skrev om en skrivövning om klyschor och floskler på Instagram, men jag fastnade vid hennes halvsuddiga skrivtips ovanför som handlade om att skriva om sådant man bryr sig om - då blir det bäst.

Och när jag kommenterade det simpla och genialiska i det, så sa hon att det är angelägenhet som är grejen. Annars bryr sig inte läsaren.

ANGELÄGENHET.

Igår försökte jag skriva ett inlägg om hur det går med derbyn, men det blev helt ointressant. Vem bryr sig om hur många matcher jag har spelat? Inte jag heller. Men det jag bryr mig om är rullets väsen. Hur imponerad och fascinerad jag är över att alla dedär individerna i föreningen roddar ihop såväl fika till domare som bord att sälja merch på som att träna själv och vara tränare åt nya spelare och  och och.. Och att få vara del i en sån organism, DET kan jag skriva om. Och hur det känns att jamma på träning och ens kompisar bara garvar för hur jävla stark jag är - att min kropp plötsligt är något beundransvärt. Eller mitt pannben. Eller själva benen. Det FINNS nåt i det där, för att det är angeläget för mig.

Det är ascoolt men rätt ointressant att upprepa att jag repar med bandet en gång i veckan. Men jag kan gott kanalisera ut all omätbar pepp över hur fett det är att skapa musik tillsammans med andra. Trummor, bas, gitarr. Just nu är vi tre pers. Det är ju fan som att ligga med någon, att räkna in takt, att känna in taktbyten, ta ögonkontakt, att gå in i refräng tillsammans. Hur kul han några händer vara egentligen? Va lite svettiga och euforiska efteråt.

Det är fan som att ligga med någon att spela derby också. Att LITA på varandra att kötta rätt in i varann med axeln före på träning. Det är ju heeelt sjukt. Jag känner mig så himla priviligerad som omges av sådana som litar så på mig. Som tar tag i min kropp och använder mig för att vi tillsammans som lag ska klara utmaningar. De kräver och förlåter mig gång på gång på gång. Tvingar mig att bli bättre och modigare för varje gång. 

Sånt kan jag skriva om! Och om pinjekottar, fint ljus och ah, angelägenheter. 

Men äntligen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

My Instagram