söndag 8 april 2018

Kalas, klimatpåverkan, kartongstaplandeNågra lösa söndagstankar:

Sjunger de "basfiol och följt" eller "bas, fiol och flöjt" i Vi äro musikanten?

Apropå hutlöst god kalasmat jag blev bjuden på i lördags: vad sinnessjukt gott det är med rostade pinjenötter i mat! Och färska örter: basilika i pastan, citronmeliss i efterrätten. NOM! Ett kungarike för en dignande örtträdgård i huset!

SVT-serien Storuman Forever, tips tips tips, handlar om vår klimatpåverkan och möjlighet/skyldighet att styra upp vårt CO2e/år. Peppigt och konkret, se det! Och gå in på Klimatkontot.se för att testa dig själv och hur du, dina matvanor och konsumtion påverkar jordklotet. Score på att vara vegan, pow! Och apropå något de tog upp i senaste avsnittet..

.. eventuellt är det praktiskt möjligt och hållbart att konvertera våra bensinbilar till e85! Efter hetsigt och förvånansvärt nog informationsfångstfattigt googlande har vi dock formulerat en tidig hypotes om att konverteringen är utsatt för samma öde som menskoppen: det är supervettigt men "om det nu är så vettigt, varför använder inte alla det?". Återkommer i ämnet! Det vore nämligen trevligt att hålla våra utsläpp under kontroll även nu efter att vi signat upp på ett evigt bilpendlande mellan landsbygd och jobb i stan.

Sist men inte minst: 16 flyttkartonger packade och 19 dar till husnycklar. HEPP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar