lördag 9 juni 2018

Pungig vallmo, pioner, päronDet blir inga inomhusbilder så länge det är sånt här sinnessjukt bra väder! Förutom oro kring skogsbränderna som härjade förra veckan (av vilka en var, inte allvarligt, men rätt obekvämt nära oss) har vardagen rullat på likt tidigare. Det är superskönt varmt men lite för torrt och det poppar upp nya saker i trädgårn hela tiden: Fläder! Körsbär! Jättevallmo! Lupiner! Midsommarblomster! Herrgårdspion! Röd, rosa och vit pion!

Vallmon var ett kapitel i sig. Först var de nära att ryka då vi trodde att de var tistlar. Det var bara tur att svärföräldrarna pekade ut dem som jättefina så att vi sparade dem. När knopparna sen kom var vi fortfarande förbryllade: vad ska det här ens bli?! Men så slog de ut och tadaaa - suuuperfina färgglada jättevallmos! 

Och pionerna.. Piooooonerna! Pionerna. Pi. Oooooh!
Jag har inte romantiserat dem tidigare, men nu.. Har ni känt på en någon gång eller? Lena som tyg, och doftar superrart. Och de bara växer, utan att jag gör något. Helt obegripligt att bli omringad av så vackra och lyxiga blommor!

Slutligen är det nu säkerställt vilka fruktträd vi har att röra oss med på gården: fyra äppel, ett päron- och ett körsbärsträd. Grenarna är fulla av små små kartar och jag är väldigt fascinerad. Jag är inte uppväxt med fruktträd omkring mig, så det känns lite magiskt att, de också, bara växer här rakt upp och ner.

Vilken jävla ynnest alltihop är. Lyllos mig!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar